
ADİLE KURT KARATEPE İLE TÜRKÜ TADINDA BİR SÖYLEŞİ
- Yayınlanma: Salı, 03 Ağustos 2021 14:41
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 1139
Okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız? Kısa da olsa hayat hikâyenizi dinlemek isteriz.
İstanbul’da doğdum. Ata toprağım Elazığ. Yedi kız çocuğu olan bir ailenin üçüncü evladıyım. İlk müzik eğitimime TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu ile başladım. İlk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra yüksek tahsilimi 1993’te İstanbul Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünde 1998’de tamamladım.
19 MAYIS, UZUN VE ISTIRAPLI TARİHİN GETİRDİĞİ BİR BİLİNÇTİR - Yeliz Şenyerli
- Yayınlanma: Pazartesi, 24 Mayıs 2021 01:29
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 936
Bugün sizlere görsel basında yer verdiğim, okurseverler için de yazılı olarak düzenlediğim tarih alanındaki değerlerimizden Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın röportajını sunacağım.
Tarihe ilgisi olan ve kimliğini araştıranların her okuduğunda ve dinlediğinde derinleştiği bir üstattır Prof. Dr. İlber Ortaylı… Şüphesiz ki bilgi birikimiyle ülkesine ve milletine değer katan bir isimdir.
Köklü Türk tarihini araştırırken faydalanmanız gereken kaynaklardan olan Tarihçi, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamız ile ben de millî bayramımız 19 Mayıs dolayısıyla bir araya geldim. Kendisinden 19 Mayıs’ın Türk tarihindeki yerini, Millî Mücadele ruhunun nasıl gelişerek topyekûn bir harekete dönüştüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti’ne varan süreci dinledim.
ZORLU TÖRE İLE “KIBRIS'TA YENİ KURULACAK HÜKÜMET ÜZERİNE SÖYLEŞİ
- Yayınlanma: Perşembe, 23 Mayıs 2019 13:04
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 1656
KKTC MECLİS BAŞKAN YARDIMCI ZORLU TÖRE İLE KKTC’DE YAŞANAN SİYASİ GELİŞMELERİ VE DOĞU AKDENİZ’DE YAŞANAN SİYASİ KRİZİN YAVRU VATAN KKTC TARAFINDA NASIL KARŞILIK BULDUĞUNU KONUŞTUK
HÜKÜMETİN FESHEDİLMESİNİN ARDINDA KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI TARAFINDAN HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ UBP GENEL BAŞKANI ERSİN TATAR’A VERİLDİ. BU KONUDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KKTC’Yİ NELER VE NASIL BİR SÜREÇ BEKLİYOR?
(UBP) Ulusal Birlik Partisi meclisteki en büyük partidir. Daha önce dört küçük parti bir araya gelerek hükümet kurmuşlardı. Ama kurulan bu hükümetin zaten ok uzun vadeli olacağı düşünülemezdi. Dolayısıyla içlerinden bir tanesi şu anda koalisyondan çekildi. Çekilince de tabii ki hükümet istifasını sundu. Bundan ötürü de şu anda 21 milletvekili olan Ulusal Birlik Partisi ile 9 milletvekili olan ve hükümetten çekilen Halkın Partisi birlikte bir koalisyon kuracak.
ŞAİR MEHMET ALİ KALKAN İLE BİR SOHBET
- Yayınlanma: Salı, 22 Ocak 2019 21:29
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 2085
“Şiirin her mısrası bir şeyler taşımalı”
RÖPORTAJ;
Bu haftaki sohbetimizi Eskişehirli değerli şairimiz Mehmet Ali Kalkan’la gerçekleştirdik.
Mehmet Ali Bey, meslek olarak bilime dayanan inşaat mühendisliği seçmenize karşılık, duyguya dayanan şairliği bir arada nasıl götürmektesiniz? Yetiştiğiniz ortam ve yaşadığınız çevre mühendislik ve şairlik kariyerinize ne gibi etki yaptı
Şiirin birçok tarifini anlayanlar yapmış. Uzun zaman sonra bile tekrar tekrar okumaktan haz aldığımızdır şiir. Belki hayatı anlamak ve anlamlandırmaktır. Güzelliğe nefes almak, yaşadığımızı ispat etmektir.Ruha dokunabilmek; sen olmak,biz olmaktır.
İskender Öksüz ile Söyleşi- Ayşe OLGUN
- Yayınlanma: Perşembe, 10 Mayıs 2018 13:48
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 2877
Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Emine Işınsu 17 Mayısta 80. Yaş gününü kutlayacak. Ancak 2008 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele eden Emine Işınsu eşi İskender Öksüz’ün verdiği bilgiye göre hastalığının son aşamasında ve aile bireyleri dahil kimseyle konuşamıyor. Yazar Halide Nusret Zorlutuna’nın kızı olarak dünyaya gelen ve ilk şiir kitabını henüz 17 yaşındayken çıkaran Işınsu’nun eserlerini, yazma tutkusunu ve edebiyat çevresini eşi yazar İskender Öksüz ile konuştuk.
Türk edebiyatının önemli isimlerinden Emine Işınsu’yla kırk yılı aşkın süredir evlisiniz. İlk tanıştığınız günü hatırlıyor musunuz?
Fatih Kerimi’nin İstanbul Mektupları Kitabı Üzerine Emre Özsoy ile Söyleşi
- Yayınlanma: Cuma, 16 Şubat 2018 15:40
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 2302
İstanbul'un tarihini geçmişin penceresinden okumak için birçok kaynağa gereksinim duyulur. Fakat; görgü tanıkları, yani o devrin havasını teneffüs edenlerin o eşsiz değerlendirmelerine tarihi açıdan paha biçilemez. Bazen bu görgü tanıkları mektuplara dökerler izlenimlerini... Fatih Kerimi de bu niyetle mensubu bulunduğu gazeteye yolladı, o paha biçilmesi mümkün olmayan mektuplarını... Esasında o mektuplar zamanımıza gönderildi. İbret alalım diye... Bu haftaki söyleşimizle yüz yıl öncesinden zamanımıza gelen, İstanbul Mektupları üzerine, (Fatih Kerimi hakkında Doktorasına devam eden) Emre Özsoy Beyefendi ile konuştuk.
Sayın Dr. Erol Cihangir İle Turan, Turancılık Fikriyatı Ve Avrasyacılık Üzerine Enine Boyuna
- Yayınlanma: Pazartesi, 27 Kasım 2017 15:14
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 2677
SÖYLEŞİ - Erol Cihangir
“Dünya görüşü”den kopmuş ve şu anda en alt seviyede bile tanımı yapılamayan basit, sığ ve sıkıcı bir çember içinde sloganlarla dönen Turan kavramı üzerinden ne akademik, ne sosyal ve ne de politik bir okuma yapmanın imkanı olmasa gerek. Zira, üzerinde mutabık kalacağımız bir Turan kavramından bile mahrumuz. Turan kimine göre Türk Dünyası, kimine göre Türk Birliği, kimine göre iktisadi bir işbirliği örgütü! Hangisi Turan? Sınırları nedir, bu hususta taslak da olsa sivil yahut resmi bazda herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?
Sayın Dr. Erol Cihangir ile Turan nedir, Turancılık fikriyatı, Turancılık üzerine görüşler ve nihayet bugünlerde çok söz edilen Avrasyacılık konusunu konuştuk, enine, boyuna... İşte sizi ufuk açacak, yol gösterecek bir dosya.
Sayın Cihangir merhaba! Öncelikle bu söyleşi için size içtenlikle teşekkür ediyoruz.
Eminiz ki bu söyleşi ile Türkiye'de konu yeniden ama çok daha kapsamlı şekilde tartışmaya açılacaktır.
Efendim izninizle ilk sorumuzla başlayalım;
Avrasya coğrafyasından kast edilen nedir, Avrasya sınırları nelerdir ? Avrasya bir siyasi alan mıdır, bir coğrafi alan mıdır ? Avrasya tanımı içinde bir kültür – medeniyet ortaklığı var mıdır ?
Kafes Filminin Üzerine Lütfü Şehsuvaroğlu İle Yapılan Röportaj
- Yayınlanma: Cuma, 23 Ekim 2015 10:22
- Kategori: Röportajlar
- Gösterim: 4249
LÜTFÜ ŞEHSUVAROĞLU: TÜRKİYE'DE YILLARDIR SİVİL DARBE VAR!
Kafes filminin uyarlandığı Kafes romanının yazarı Lütfü Şehsuvaroğlu 12 Eylül dönemini, filmi ve bugünün Türkiyesi'ni H.KÜBRA KOCAOĞLU'na değerlendirdi.
Kafes, 12 Eylül darbesini ve darbeye giden süreci ülkücülerin gözünden anlatan ilk film oldu. İlk haftada 100 bini geçen bir gişe başarısı yakalayan filmi, Kafes romanının yazarı ve filmde büyük emeği geçen Lütfü Şehsuvaroğlu ile konuştuk.
Kafes filmi 12 Eylül'ü ülkücülerinden gözünden anlatan ilk film olması dolayısıyla oldukça ilgi gördü. Siz memnun kaldınız mı ilgiden?