Güncel

E-DEVLET'TE SOYAĞACI SORGULAMA HİZMETİ DURDURULDU

İçişleri Bakanlığı, dün e-Devlet internet sitesi üzerinden hizmet vermeye başlayan ve büyük ilgi gören 'alt-üst soy raporu' (soyağacı sorgulama) uygulamasının aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

E-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların "alt-üst soy raporu"nun Nüfus Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden alabilmesi için yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından dün saat 14.00'ten itibaren belgeler alınmaya başlandı. "Alt-üst soy raporu" kullanıma açıldığı dakikadan gece saat 02.00'ye kadar yaklaşık 200 bin belge üretildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02.00-04.00 arasında yaşandı.

‘Alt-üst soy raporu’ndan dün gece 04.00’e kadar milyonlarca kişi faydalanmaya çalışırken ancak 737 bin 237 kişi giriş yapabildi. TÜRKSAT yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gece saat 02.00’ye kadar, soyağacıyla ilgili toplam 200 bin kişi belge alabildi. Asıl yoğunluk, 02.00-04.00 saatleri arasında yaşanırken bu saatler arasında da 110 bin belge üretildi. 

Saat 04.00'ten itibaren yoğunluğun artarak devam etmesi nedeniyle verilen hizmette gecikmelerin oluşması ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlanmasından dolayı alt-üst soy raporunun e-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durduruldu. 
e-Devlet üzerinden "nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri ve diğer adres belgesi" hizmeti sunulmasına devam edilecek ve yoğunluğun azalmasından sonra alt-üst soy raporu hizmeti kısa süre içerisinde kullanıma açılacak.

737 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPABİLDİ

e-devlet’ten alınmaya başlanan ancak, aşırı yoğunluk nedeniyle e-devlet internet sitesinde aksamalara neden olan ‘alt-üst soy raporu’ndan dün gece 04.00’e kadar milyonlarca kişi faydalanmaya çalışırken ancak 737 bin 237 kişi giriş yapabildi.

 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Köşe Yazarları


ATİLLA İLHAN
Salı, 31 Mayıs 2022
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

372 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi