Harun Baz

Mehmet ve Fadime Baz'ın evlatları olarak  20.03.1959 yılında Karaisalı'nın Gökhasanlı Köyünde doğdum. Köyümüzde okul olmadığı için komşu köylerde İlkokulu okumaya başladım.1969-1970 eğitim yılında Adana’ya göç ettik. Dosteller İlkokulu’na yazıldım. 1971-1972 yılında bu okuldan mezun oldum.

1971-1972 yılında Adana Atatürk Ortaokulu’na kaydımı yaptırdım. Aynı yıl öğretmenim Necdet Özkaya Hocamla tanıştım. Dersimize giriyordu. Necdet Hocamdan çok şey öğrendim.  Onun şu sözleri hayatımda çok önem taşır. “Türk gibi çalışmak, Türk gibi düşünmek ve Türk gibi yaşamak.”  Ben bu sözlere Allah’ın emir ve Peygamber Efendimizin sünnetlerini de katarak hayatıma yön vermeye çalışırım.

1974-1976 yıllarında Adana Kültür Derneğinde Türk Milliyetçiliği düşüncesini gerçekleştirmek için hizmet etmeye başladım. Bu dernekte tanıştığım yaşıtlarım ve ağabeylerimden bu ülkeye nasıl hizmet ediliri öğrendim.

1978-1980 yıllarında Adana Ticaret Lisesi gece bölümünde okudum. 1978 yılında öğretim özgürlüğünü engellemekten iki tutuklu kaldım.

1980-1981 yılında görevimi yaptım. Döndükten sonra değişik şirketlerde çalıştım. 1985 yılında TEKSA  AŞ.’de işe başladım. Aynı yıl eşim Ulviye Hanımla evlendim. Ali ve Mehmet isimli iki evladım var. Bu günlerde üniversite eğitimi alıyorlar. Necdet Hocamdan  aldığım eğitim ve öğrendiklerimle onlarında birer Ülkücü olmaları için gayret sarf ediyorum.

Orta yaş gurubuna geldiğimiz şu günlerde kitap okuyarak, konferans ve seminerlere katılarak ve ibadet ederek  zamanımı geçirmeye çalışıyorum. Bu kutsal vatanın bu günü ve yarını için göreve her zaman hazırım.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN.

A-Z Üyelerimiz