HASAN AĞABEYİN ARDINDAN

Oğuz ÖZKAYA

Bir süredir yoğun bakımda bulunan Hasan Hüseyin Çulhaoğlu ağabey 24.08.2016 günü hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi  ve  Milliyetçi Hareket Partisinde uzun yıllar politika yapan, Milliyetçi sivil toplum kuruluşlarında çeşitli  görevler alan,  Adana’nın sevilen, saygı duyulan mümtaz şahsiyetlerinden Hasan Hüseyin Çulhaoğlu ,  90 yıllık hayatını  her fani  gibi noktalayarak ebedi istirahatına çekildi.

Onun o “Kara yeğenim” diye başlayan sonu gelmez güzel sohbetlerini artık dinlemek imkânından mahrumuz.

Hasan Ağabeyi  25.08.2016 günü ikindi namazına müteakip Kabasal mezarlığında toprağa verirken aşağı yukarı elli yıllık bir tanışıklığımız olduğunu düşündüm.  Demek ki  Hasan Ağabey o yıllarda 35-40 yaşlarında idi. İnönü caddesinde Asri Sinemasına  yakın bir arada tahta merdivenlerle çıkılan ikinci kattaki muhasebe bürosuna sık sık uğrar ve çıkartmakta olduğumuz “Haykır” adlı dergimiz için yazdığı yazıları almaya giderdik. Bizi oturtur çay söyler sonra Türk Milletinin büyüklüğünü anlatırdı. Özellikle Kutadgu Bilig’den bilgiler aktarır. O bilgiler ışığında bugünkü yöneticilerin yanlışlıklarını ortaya koyardı rahmetli.  Hasan ağabeyle sayılamayacak kadar çok hatıralarımız var. Bu cenaze merasimi gerçekten etkiledi beni. Çünkü cemaatin içersinde benim yaşıtım bir çok arkadaşım vardı. İster istemez  gençlik yılları ile bugünkü hallerini mukayese ettim. Bu  beni oldukça hüzünlendirdi.  Bir çoğunun saçları dökülmüş, kamburları çıkmış, gözlerinde gözlük, sesleri bile değişmiş, ayakta durmakta zorlanıyorlarmış gibi buldukları yere oturuyorlardı.  Ellerini kaldırıp dualara amin derken bir yandan da  sıranın kendilerine geldiğini herhalde düşünüyorlardır.

Kılınan cenaze namazından sonra Hasan Ağabey aile mezarlığına defnedildi.  Taziyeleri kabul edenler arasında en başta oğlu Metanet Çulhaoğlu, damadı sevgili dostum Mustafa Yeşil ve kızı Suna Yeşil vardı. Başsağlığı dileklerimi ilettikten sonra  cenaze merasimine mazeretlerinden dolayı katılamayan  yakın arkadaşı  Necdet Özkaya ve Halil Atılgan’ın da taziyelerini ilettim.

Tabi ki ömrünü Türk Milliyetçiliği davasına adayan Hasan Çulhaoğlu’nun cenazesine katılanlar ve çelenk gönderenler arasında Milliyetçi Hareket Partisini Genel başkanı,  Adana Büyükşehir Belediye başkanı, İlçe belediye başkanları, MHP il ve ilçe başkanları, Milliyetçi sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Ülkücüler vardı.