BUGÜN SANDIK GÜNÜDÜR.
BU DA BENİM SEÇİMİM

Oğuz ÖZKAYA

Yarım yamalak işleyen demokrasi sistemi içerisinde sandığa gidip vatandaşlık görevimizi ifa edeceğiz. Oylarımızı inandığımız partilere vermenin rahatlığı içersinde heyecanla sonuçları beklemeye başlayacağız. 8 Hazirandan itibaren seçim tartışmalar başlayacak. Gündemimizi uzun bir zaman bu alacak. Sonra bir şekilde iktidar oluşacak, muhalefet partileri belli olacak. Sonrada bildiğimiz iktidar ve muhalefet tartışmaları sürüp gidecek. Ve hiçbir şeyin değişmediğini, sıkıntıların olduğu gibi durduğunu, ülkemizdeki terör, savunma, işsizlik, eğitim, üretim, borçlanma, konut, beslenme, gelir dağılımı, istihdam vs. gibi sorunların olduğu gibi kaldığını; bunların ötesinde coğrafyamızın bir bölümünün uluslar arası arenada tartışma konusu olduğunu göreceğiz. Ve bu tartışmalar arasında yeni seçim zamanı gelip sandıklar kurulacaktır.

7 Haziran 2015, Bu gün nasıl ki sandıklara giderken 2011 yılından muhalefet ve iktidar sahiplerinin söylediklerini ve yaptıklarını unutup, vaat ettikleri aklımızdan uçup gittiyse ve oylarımızı gidip anamızın ak sütü gibi vereceksek emin olun ki 2019 yılında da aynısı olacaktır.

Bunları neden seçime gittiğimiz gün anlatmak istedim. Çünkü bu gidişatın sürgit böyle devam etmesinde yazan, çizen, düşünen, sosyal faaliyetlerin içinde yer alan, sivil toplum kuruluşlarında görevli, üniversitelerimiz, esnaflarımız, sendikalarımız, işverenlerimiz, işçilerimiz velhasıl toplum katmanlarının tamamının kusurlu olduğunu,  ellerini taşın altına koymadıklarını düşündüğüm için bugün yazıyorum.

Bu yazıyı okuma zahmetine katlanan arkadaşlar, lütfen ellerini vicdanlarına koyarak bu yanlış gidişatı durdurmak için ne yaptıklarını şöyle bir düşünsünler.

Bu güne kadar yaptıklarımızın çoğu bu çarkın dönmesi için su taşımaktan başka bir şeye yaramadığını anlayacaklardır.

Ülke yönetiminde milletçe mutabakata vardığımız ve vazgeçemeyeceğimiz tek şey demokrasi ve cumhuriyettir.

Demokrasi sistemi tam kuralları ile işletilemediği takdirde yukarıda belirtilen sıkıntılara çare olamayacağını hepimiz yaşayarak öğrendik. Ancak insan aklının demokrasiden daha iyi bir yönetim bicimi buluncaya kadar sığınacağı tek ve en az sakıncalı yönetim tarzı demokrasidir.

Bugün bunları düşünerek sandığa gittim ve öteden beri oy verdiğim partiye evet mührünü basarak eve geldim.

Söz söylemenin kolay, ancak iş, yapmanın işe yaramanın, topluma faydalı olmanın, insanları ikna etmenin ne kadar zor olduğunu bilerek bir karar aldım.

8 Haziran 2015 Yılı Genel Seçimleri benim içinde bir başlangıç olmalıdır.