MHP’NİN GELECEĞİ

Oğuz ÖZKAYA

MHP'nin Siyasî ve Hukukî İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız diyor ki:

Bence  aynen öyle kalmalıdır.

Çünkü yaşadığımız çağda partiler mevcut yasalar çerçevesinde kurulur. Amaçları, programları,  tüzükleri, doğrultusunda yönetime gelmek için çaba sarf ederler.

Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları çözebilecekleri hususunda halkı ikna edebilirlerse iktidar olurlar.  Demokrasinin gereği budur.

Sayın Fethi Yıldız, ifadesinde klasik manada bir parti olmadıkları dolayısı ile iktidara gelmek gibi bir kaygı taşımadıklarını ima etmektedir…

Var oluş sebebi, tarihi kotları, misyonu, mücadelesi farklıdır. Diyor.

Her parti, kuruluşu itibariyle yani var olma sebebi mevcut yasalara aykırı olmamak kaydı ile ve iktidara gelmek, ülkeyi yönetmek amacı ile kurulur. MHP’nin diğerlerinden farkı ne ola ki?

Tarihi kotlardan kasıt cumhuriyet öncesi kurulan partiler  mi? Yoksa çok partili sisteme geçişten sonrasını mı işaret ediyor? Değilse kurulmuş tüm partiler Türk Milletine  mensup bireylerin yasalarımız çerçevesinde oluşturdukları kuruluşlardır.

Her partinin misyonunun farklı olması kadar tabii ne olabilir ki. Her parti aynı misyonu üstlenmiş olsa birden fazla olmalarının bir anlamı kalmaz.

Mücadelesi farklıdır diyorsanız. 1980 öncesi için bu söylediğiniz doğrudur.  O günlerin şartları içersinde MHP’nin mücadelesi farklı, doğru ve şanlıdır. O günlerde kurulmuş olan önlerinde ülkücü ve milliyetçi sıfatlarını taşıyan her kuruluşun yaptığı mücadele takdire şayandır.

Ancak bu mücadele azmi zaman içersinde törpülendi. Özellikle 1997 yılından sonra ise partinin ne tür bir mücadele içinde olduğu konusu bilinmektedir. Kısa  süreli iktidarlarında ve hala sürmekte olan muhalefetlerinde yaptıkları mücadele ki,  ne ise o, sadece liberaller, sosyalistler, İslamcılar alkış tuttular. Ülkücüler  asla!

Hasbelkader parti kademelerinde görev alan ülkücü arkadaşlarımız bu durumdan rahatsız olsalar bile “kol kırılır, yen içinde kalır” anlayışı ile hareket ettiler.

1980 öncesi canlarını, mallarını, istikballerini hiçe sayarak mücadele eden ülkücüler ne hikmetse teker teker partiden uzaklaştırıldı.  O insanlar partiyi yönetenlerin yaptıkları muhalefeti benimsemedikleri için muhalif ülkücüler diye anılmaya başlandı.

Yapılan olağanüstü kongrelerde parti yöneticileri, muhalif olan delegelerin iradesini ve parti programında belirttikleri ilkeleri hiçe sayarak iktidarın yanın da  yer almak suretiyle koltuklarını muhafaza etmek yolunu seçti.

Evet  Sayın Fethi Yıldız, “MHP, klasik manada partiyi aşan bir siyasal organizasyondur. Var oluş sebebi, tarihî kotları, misyonu, mücadelesiyle diğer partilerden çok farklıdır. Türk Dünyası'nın kalbi ve yönetim karargâhıdır.”  Diyor.

Arkası arkasına sıralanan bu sihirli kelimelerin ne denli gerçeği yansıttığı ortadadır.

Bence bir siyasi parti olmak yerine bir vakıf veya bir derneğe dönüşerek Türk Dünyası'nın kalbi ve yönetim karargâhı  olabilirler. O  zaman tüm Türk Milliyetçilerinin, Ülkücülerin, Dünya Türklüğünün göz bebeği olurlar.  O karargaha bizde elimizden gelen her türlü desteği veririz.

MHP asla bir siyasi parti olmayacaktır. Zaten Ülkemizde çok sayıda siyasi parti tabelasının olmasının sebebi iktidara gelmek değil, partilerin kapatılmasının diğer kuruluşlara göre daha zor şartlara bağlanmasından dolayıdır.