Necati Özkaya

 

DARBELER VE KAZANANLAR...

 

Necati ÖZKAYA

Her Askeri Darbe sonucun da demokrasimiz zarar gördükçe, Türkiye Cumhuriyeti' ne karşı olan irticai zihniyet ve Etnik Kürt Hareketi güçlenerek çıktı. Darbelerin maksadı, Türkiye Cumhuriyeti' ni her türlü bölücü ve irticai tehlikelerden korumak olmasına rağmen, 1960 darbesi her türlü sol fraksiyonların cirit attığı, Etnik Kürt Hareketinin bir kısmının sol hareket içinde yer aldığı ve her türlü şer hareketini yeşerttiği görülmüştür.

Ve ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti' ni kuran iradenin siyasi hareketi olan CHPartisi içinde yer alıp, bölge için yapılacak her türlü reformları engellediği, projeleri baltalayarak bataklığın kurutulması önlenmiştir.

 

Etnik Kürt Hareketinin bir kısmı da muhafazakâr partiler de kendilerine yer bulmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti' ni yıkıp, parçalama işini Cumhuriyet düşmanı olan sözde İslami Hareket mensupları ile birlikte yaparak, bu günlere kadar gelmiştir.

 

12 Mart 1971 muhtırası ile güçlenen ikiz şer güçler, 1973 seçimleri sonucun da CHP- MSP Koalisyonu nu kurarak, devlet içinde kadrolaşma imkânını bulmuş ve akçeli işlere ellerin de ki Bakanlıkları kullanarak 17/25 Aralık olaylarına zemin oluşturmuş. Vurgun, talan, rüşvet ile T.C.' nin temellerine dinamit soktular. Koalisyonun diğer ortağı CHP' de ise, Ecevit Rüzgârı ile Etnik Kürt Hareketi ve bölücü Sol kendilerine siyasi zemin bulmuş, Türkiye Cumhuriyeti adeta işgal edilmeye başlanmıştır. Onların bu hayâsızca tutumlarına karşı direnen Ülkücü Hareket ve siyasi partileri MHP her türlü baskı ve şiddetle karşı karşıya kalmıştır.

 

12 Eylül 1980' e gelinceye kadar, Türkiye Binlerce gencini terör olayları ile kaybetmiş ve yangın yerine dönmüştü. Yapılan Askeri Darbe, ülkeyi bir anda süt limana çevirmişti. Sanki gizli bir el, her şeyi çorap söküğü gibi söküp, halletmişti.

 

İhtilal sonrası yapılan yanlış uygulamalar, kurutulmayan bataklıkta yeniden sivrisineklerin üremesine sebep olmuştur. Hem de en kanlısı, en kalleşi ile En büyük suçları Vatan Aşkı olan Ülkücüler, vatan hainleri ile aynı safa konularak " Dirençleri" yok edilmeye çalışılmış. Devrin Firavunları tarafından, en alçak işkencelere maruz bırakılmış ve yargısız bir şekilde darağaçların da infaz edilmiştir. Geriye Devletine güvenemeyen bir Gençliğin ortaya çıkmasına sebep olunmuştur.

 

İlk seçimde kazananlar yine bu ikiz şer güçler olmuş. Özal hükümetlerinin yumuşak karnı bunlar olmuş. İhaleler, hibeler ve uyuşturucu ticareti ile maddi yönden iyice güçlenen ve Türk ve Türkiye düşmanlarının desteği ile 1984 Ağustos ayında başlatılan ilk PKK baskını ile de bugünlere kadar her gün şiddetini ve isteklerini artıran Etnik Kürt Hareketi ortaya çıkartılmıştır.

 

Özal ile başlayan Türkiye ismi değiştirilsin, Anadolu Federasyonu olsun. Eyaletler oluşturulsun fikri yerini bir Kürt Devleti kurulsuna kadar getirilmiştir. Bu hesaplaşma Malazgirt'ten bu yana ad değiştirerek sürekli yapılmaktadır.

 

Anadolu insanın inancını istismar eden, Siyasi İslamcılar her askeri darbe sonucu kazanımlarını arttırmış ve 28 Şubat ile de kendilerine iktidar yolu açılmış, Ziya Gökalp' in bir şiiri ile Belediye Başkanlığı görevinden sözde alınıp, son 20 yılın yönetmek için hazırlanan Erdoğan ile de bu iki şer fikir iyice büyütülmüştür.

 

2002 Kasım ile başlayan "Türk'ün Ateşle İmtihanı" Bahçeli' nin de aynı safta yer alması ile ayrı bir boyuta geçilmiştir.

 

12 Eylül' ün başaramadığı, parçalayamadığı ÜLKÜDAŞLAR, Bahçeli- Erdoğan ortak yapımı ile bölünmüş. Bir birbirine hasım hale getirilmiştir. 15 yıl Erdoğan'dan hesap soracağım diyen Bahçeli ," Bizim Cumhur Başkanı adayımız Erdoğan'dır." Diyerek iş birliğine son noktayı koymuştur. Baht utansın!

 

Erdoğan'ın kucağında büyüttüğü " megri, megri " diye türküler söylediği, uğruna Kürtçe TRT Kanalı açtığı, Okullar da " Türk’üm. Doğruyum" demeyi yasaklattığı Bölünme Süreci, aldanma ile bitmiş şimdi kanlı bıçaklı hasım olunmuş. Feto'da olduğu gibi. Barzani' de olduğu gibi.

 

Bir çift sözüm sana Sayın Bahçeli:

Mademki, Adayınız olacaktı Erdoğan. Neden yıllarca hainlik, şerefsizlikle suçladınız?

Zannımca sizden ve yakın çevrenizden başka hiç bir partiliniz bile bu soruma cevap veremez. Erdoğan' ı güvendikleri Türkiye düşmanları aldattı. Ya siz biz Ülkücüleri hangi yüzle aldattınız.

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

117 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi