Necati Özkaya

Kader yollarını bir kez daha buluşturdu.  39 yıl önce ,bir Cuma Günü Şehadet Şerbetini içen Ülkücü Öğretmen Yavuz Özkaya ile Hocaların Hocası ,Türk Milliyetçilerinin fikir ve aksiyon adamı Necdet Özkaya yine bir Cuma günü Hakka yürüyerek , Adana Asri Mezarlıkta 5 Kasım Pazar günü buluştu. Hani derler ya... İnsan sevdikleri ile birlikte olacak.... İşte o an geldi. Yıllardır Hasretine yandığı , gül yüzüne doyamadığı kardeşi ile kucak kucağa ,koyun koyuna yatarak Bizleri orada birlikte bekleyecekler.

Bir Kutlu Direnişin öncülerindendi Necdet Hoca. Türk Milletinin , Turan'ın kara sevdalısıydı. Yeniden Türk'ün Altın Çağının olması için gecesini gündüzüne katan ,Dava Adamlarının önde gidenlerinden biriydi. Öğretmen Okulunda başlayan bu sevda , ölünceye kadar hiç eksilmeden devam etti. 20 gün önce Bodrum'da hastahane ziyaretim de  de " Bütün Arkadaşlarıma Selam ve Dua. TANRI TÜRKÜ KORUSUN!" diyerek  Beni uğurladı. Onlar Ahmet Yesevi Ocağının birer Alpereni olarak yola çıktılar. Gittikleri her yerde ,bulundukları her makamda görevleri Türklük Ateşini yakmak , Türk Gençliğini Ülkücü ve Milliyetçi Duygularla donatmak ve onların da bu ateşi Anadolu' nun hatta Türk'ün bulunduğu  her yerde yakarak , arzu edilen Türk Birliğini tesis etmelerini sağlamaktı. Atsız'ın , Arif Nihat Asya' nın ,Alpaslan Türkeş'in yiğit Akıncı Beğleriydiler. Korkusuzca bu bozuk düzene karşı Kutlu Direnişi başlattılar. Ve Hüküm geldikçe bu koca çınarlar birer birer kuyruklu yıldızlar gibi Hakka yürüyor , yüce Tanrı katında görevlerini tamamlayarak yeniden buluşuyorlar.

Bu gün sıra Necdet Hoca' da. Kendisini bekleyen Atsız'ın , Türkeş'in ,Galip Erdem'in ,Dündar Taşar'ın ,Ayvaz Gökdemir'in ,Nevzat Kösoğlu' nun ,Ayhan Aksu'nun ,Faruk Akkülah'ın ,Yavuz'u nun ve Ahmed'i nin yanına gönül huzuru ile gidiyor. Başında binlerce Fatiha' dan bir çelenk ile Ülküdaşları ile kucaklaşıyor. Ne Mutlu Onlara.. Bu Gök kubbede bir hoş seda , bu Kutlu Davada Güzel Bir İsim oldular.

Ruhları şad ,Mekanları Cennet olsun.

 

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

88 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi