MÜYESSER YILDIZ CANLI YAYINDA SORULARI CEVAPLANDIRDI

Tv5 kanalı 4.Kuvvet program yapımcıları, 155 gün sonra ceza evinden tahliye edilen Gazeteci Müyesser Yıldız’la canlı yayında bağlantı kurarak merak ettikleri konuları sordular.

İşte o yayında sorulan sorular ve Yıldız’ın verdiği cevaplar...

MÜYESSER YILDIZ KİMDİR?

Gazeteci yazar. 1963 yılında Adıyaman Besni’de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Bulvar gazetesi çıktığı sırada burada çalışmaya başladı. Bulvar’ın kapatılmasının ardından Tercüman’da çalışma hayatına devam etti. Semra Özal'ın da adının karıştığı bir olayla ilgili olarak yazınca bir ara işten atıldı. Bulvar, Tercüman, Günaydın, Akşam gazetelerinde ve Nokta Dergisi’nde çalışmalar yürüttü. Müyesser Yıldız son olarak Odatv’de yazılar kaleme aldı. Oda TV Ankara Haber Müdür olarak görev yaptı.

Ergenekon Davası kapsamında evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Müyesser Yıldız, Haziran 2012'de 16 ay tutuklu bulunmasına neden olan Odatv davasından tahliye oldu.

Yıldız bir süre Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun basın müşavirliği görevinde bulundu. Avaztürk haber sitesinin kurucularından Yıldız, bir süredir Odatv'de köşe yazarlığı yapıyordu.

8 Haziran 2020 günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “askeri casusluk" iddiasıyla yürütülen soruşturma Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve İstanbul’da görevli E.B. isimli bir muvazzaf asker hakkında “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kitapları:

Yılan'ın Kış Güneşi (2011)

100 Yılın Hesabı - Türk'ü Tasfiye Projesi (2012)

Vatan Yahut Silivri (2012)

You have no rights to post comments

Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023