“Ateşi Yeniden Yakmak” - Editör

Yazarımız Mehmet Hayati Özkaya, Milli Düşünce Merkezi’nde son çıkan kitabı “Ateşi Yeniden Yakmak” üzerine 13.3.2019 Çarşamba günü saat 19.00’da bir konuşma yaptı.

Kitapta özellikle irdelenen konu yüz yılı aşkın bir süre önce yaşadıklarımızın günümüzde de aynen devam ettiğini değişimin kişiler ve olaylarla sınırlı kaldığını o günlerde Türk kalabilmek için verilen mücadelenin bu günde aynı ölçüde sürdüğü anlatılmaktadır.  

Bu gün bakıldığında Ömer Seyfettin ve arkadaşlarının yaktığı meşale amacına ulaşmış o meşalenin ateşinden resmi dili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğmuştur. Oysa roman kahramanlarımızın çektiği çile kendilerini tüketmekten başka bir sonuç doğurmamış gibi görünmektedir. Gerçi bu kanaat erkendir. Çünkü onlar yaşıyorlar.

Ümitvar olmak zorundayız. Belki de yazar Türk Gençliğine sizin cevherinizde de yeni çoban ateşleri yakacak güç yeni meşaleler tutuşturacak kuvvet var. Onları heba etmeyin demektedir.

Bugün küreselleşmenin sonucu bireyi öne çıkaran tüketimi ve eğlenmeyi iyi yaşamak olarak medya da sürekli pompalayan şirketlerin etkisinde kalan genç beyinler uyku halindedirler. Onları uyandıracak rüyalar olgular gerekli. İnsanın fıtratı tek düzey bir hayata boyun eğmez. Tıpkı George Orwell'in 1984 Romanında olduğu gibi eninde sonunda ışığı bulacaktır.

İşte o zaman “Ateşi Yeniden Yakmak” belki de çok daha kolay olacaktır.

You have no rights to post comments

Yazarın Biyografisi

Mehmet Hayati ÖZKAYA

Mehmet Hayati ÖZKAYA, 1959’da Van’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Adana’da, yükseköğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1982 yılından itibaren çeşitli liselerde edebiyat öğretmeni ve idareci olarak çalıştı. 1993-1995 yıllarında İtalya’nın Trieste şehrinde Yabancı Diller Enstitüsü’nde Türkçe okutmanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkaya’nın Kıssa-i Aşk, P.K 546- İdealist Bir Neslin Hikâyesi- ve Ateşi Yeniden Yakmak adlı kitapları vardır.

An itibariyle ziyaretci sayısı:

28 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi