ATEŞİ YENİDEN YAKMAK - Hamit TAYMAZ-Adana

Hamit TAYMAZ-Adana

Saygıdeğer Hoca’m “Ateş” hiç sönmemiş ki!

Çok sade temiz, akıcı ve bağlayıcı bir Türkçe ile ortaya koyduğunuz bu önemli eser için size tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Eserinizde edebî sanatlar, tarih, gelenek, örf ve ananelerimiz o kadar güzel ve iç içe işlenmiş ki anladıkça insan mest oluyor.

Eseriniz bazen tarih kitabı, bazen dramatik bir tiyatro eseri, bazen okuyucuyu alıp ta derinlere götüren, maziyi deşen ve farklı duygular yaşatan bir nesir abidesi. Okudukça düşündüren, düşündükçe geriye yönelen, bu ne demek diye anlamaya çalıştığımız an, hemen arkasından cevabı gelen bilgiler demeti. Bir bakıma ansiklopedi…

Önemli şiirler, şairler ve türküler gel de ağlama. Şiirde “akrostiş”i kaç kişi bilir?

Ömer Seyfettin’i hiç tanımadığımı anladım. Sokullu Külliyesindeki tarihi zeytin ağacının önünde yıllar önce fotoğraf çektirmiştim. Kitapta karşıma çıkınca o günleri hatırladım.

Bu kıymetli eserle ülkücülüğü bilmeyen anlamayan ve particilikle eş tutanlar bu kitabı mutlaka okumalı. Çünkü bu kıymetli eserde ateş sönmeyi bırak, küllememiş bile. Komşuluk, aile ilişkileri, gazetecilik, sağ-sol kavga dönemleri, Dr. İlhan’la Nuray Hanım’ın dramı… Tam da bizleri anlatıyor. Analiz ve sentez iç içe. Sabriye Teyze tam bir Türk anası.

Arif Nihat Asya niçin yok derken “Ağıt” şiirinden bir kıt’a ile gülümsedi bana. Andığınız kişiler, ima ettiğiniz şahsiyetler tam bir vefa örneği.

Kitap ikinci cilde davet ederek bitiyor sanki…

Not: Oyuncakçılarda “Bozkurt” aramaya başladım, aramaya da devam edeceğim.

You have no rights to post comments

Yazarın Biyografisi

Mehmet Hayati ÖZKAYA

Mehmet Hayati ÖZKAYA, 1959’da Van’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Adana’da, yükseköğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1982 yılından itibaren çeşitli liselerde edebiyat öğretmeni ve idareci olarak çalıştı. 1993-1995 yıllarında İtalya’nın Trieste şehrinde Yabancı Diller Enstitüsü’nde Türkçe okutmanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkaya’nın Kıssa-i Aşk, P.K 546- İdealist Bir Neslin Hikâyesi- ve Ateşi Yeniden Yakmak adlı kitapları vardır.

An itibariyle ziyaretci sayısı:

94 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi