Güncel

EMEKLİ MÜFTÜ KÂMİL HAYATİ AYDIN VEFAT ETTİ

Kâmil Hayati AYDIN, Uzun süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenilerek dün 29.12.2019 Perşembe günü  saat 18:20 de  vefat etmiştir.

Kâmil Hayati AYDIN iyi bir Türk Milliyetçisi idi.  Türk Devletinin varlığı ve Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü için tüm hayatı boyunca mücadele etmiştir. .  Şahsiyetinden ödün vermeden sürdürdüğü müftülük görevi esnasında kendi teşkilatında ki gayri milli zümre ve kişilerin zulmüne uğramıştır.

Buna rağmen milliyetçi dernek ve kuruluşlarla ilgisini kesmemiş aksine oralara giderek sohbetler yapmış ve konferanslar vermiştir.

Vazifesi sona erip emekli olunca MHP Mersin İl başkalığı görevini üstlenmiştir. Türkiye’nin içine düştüğü bu karanlık günlerde Türk Milliyetçiliğini temsil eden partinin yöneticilerinin anlaşılması güç bir bocalama içine düşmeleri ve politikalarında Türklük düşmanları ile aynı kulvarda olmaları sebebiyle önce Vatan Partisi sonra İyi Parti saflarında yer almıştır.

Kendisine Allahtan rahmet, ailesine,dost ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Kâmil Hayati AYDIN Biyografisi

20.12.1937 tarihinde İçel-Gülnar'da doğdu. İlk ve orta tahsilini Gülnar'da yaptı. Lise'yi Mersin'de bitirdi. Askerlik hizmetini ifa ettikten sonra bir müddet özel sektörde çalıştı.

1965 yılında Ankara İlahiyat Fakültesi'ne başlayıp 1968-69 ders yılında mezun oldu. İlk göreve İçel Müftü Yardımcısı olarak başladı (30.06.1969). Bilâhare aynı İlçe Vâizliği'ne başladı (15.06.1970). Daha sonra Kıbrıs-Lefkoşe'de din görevlisi olarak çalıştı (01.10.1973-08.08.1974).

Kıbrıs dönüşü Tarsus Müftülüğü'ne tayin edildi ve bu göreve 25.10.1974 tarihinde başladı.01.02.1977 tarihinde bu görevden istifa etti ve bir müddet özel sektörde muhasebe müdürü ve genel müdür olarak çalıştı. 30.04.1979 tarihinde Afyon-Sincanlı Müftülüğü'ne tayin edildi. Buradan 07.02.1980 tarihinde İstanbul-Sarıyer Müftülüğü'ne getirildi.

Bir süre sonra yine aynı İl, Bakırköy İlçe Müftülüğü'ne tayin edilen, bu görevine 06.04.1984 tarihinde başlayan K. Hayati AYDIN 1993 yılında Beşiktaş İlçe Müftülüğüne tayin olmuştur. Bu görevdeyken kendi isteğiyle 2001 yılında emekliye ayrılmıştır. Arapça bilen,bazı gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanan K. Hayati AYDIN, evli ve üç çocuk babasıdır.

İSMET ATLI AĞABEY
Salı, 13 Nisan 2021