Güncel

YAŞAR İNANÇ AĞABEY'İN 28 NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

ADANA KÜLTÜR DERNEĞİ YÖNETİCİLERİNDEN YAŞAR İNANÇ

AĞABEY'İ 28 NCİ ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Yaşar İNANÇ,

10.5.1932 Yılında Adana'da doğdu. Yaşıtları tahsil hayatlarını devam ettirirken o  çok küçük yaşta babasının yanında ticaret hayatına başladı. Büyük Saat civarında küçük bir dükkanda ticaret hayatını devam ettirirken dürüstlüğü, istikrarlı ve güvenirliği, iş yaptığı İstanbul esnafının dikkatini çekmiş Anadolu da  itimat edilir insan arayanlar Yaşar İnanc'ı bulmuştur.

Bu vesileyle imkanlarını ve cevresini genişleten Yaşar İnanç, uzun süre Büyük Saat yakınında bulunan Vakıflar Çarşısında Ticaret hayatını sürdürmüştür.

Vatanına, milletine ve milli değerlere bağlı olan Yaşar İnanç sosyal bir kişiliğe sahipti. Mütevazi, dürüst ve güvenirliği onun sivil toplum kuruluşlarında görev almasına vesile olmuştur.  Türk Ocağı, Türkçüler Derneği, Tükiye Milliyetciler Derneği ve Adana Kültür Derneği üye ve yönetimlerinde bulunmuştur. Maddi ve manevi imkanlarını bu derneklerin yaşaması için seferber eden nadir insanlardan biridir.

Evli, dört kızı ve üç oğlu vardır.

27.9.1990 yılında bir esnaf grubuyla gittiği Singapur da vefat etti.

İSMET ATLI AĞABEY
Salı, 13 Nisan 2021