Güncel

“ATATÜRK VE TÜRK GENÇLİĞİ” konferans

Haber

“ATATÜRK VE TÜRK GENÇLİĞİ” konferansı yapıldı.

Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin geleneksel olarak her Perşembe günü  düzenlediği haftalık Konferansın  konusu  “Atatürk ve Türk Gençliği” idi.  Eğitimci yazar Mehmet Hayati Özkaya’nın denetiminde bir grup genç panelist tarafından  hazırlanan toplantı oldukça heyecanlı geçti. Derneğin salonu tıka basa doluydu. Kimi konuklar toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldılar.

Gençlerden Ceren Emeli, Beyza Sevrim, Öyküm Hazal Batural ve Buğra Gülderen’in sunumları ve özellikle her sunumun arasına Zeynep Alat’ın girerek  söylediği “Yemen Türküsü ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar”, dinleyicileri hem duygulandırdı hem de Türk gençliğine olan güvenlerini tazeledi. Alkışlarının sıklığı bu güvenin işaretiydi.

Toplantının sonunda Mehmet Hayati Özkaya’nın okuduğu şiir ve panelistleri tebrik eden kısa konuşmasının ardından Dernek Başkanı Mehmet Demir gençlerin ileride doğacak çocuklarına Türk isimleri koymalarını tavsiye ederek derneğin yayınladığı “Bala” adlı Türk isimleri kitabının takdimi için  Araştırmacı Yazar Dr. Mahmut Rişvanoğlu, Oğuz Özkaya ve Adnan Uçar’ı sahneye davet etti. Törenin sonunda geleneksel olarak hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

148 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi