VATANSEVERLİK BUDUR…

VATANSEVERLİK BUDUR…

Halil ALTIPARMAK

Aylardan beri korona virüs dehşetiyle yaşamaktayız. Bu virüs, verdiği ağır tahribattan daha büyük bir dehşet saçmış bulunmaktadır.

Benim baştan beri görüşüm değişmemiştir. Kovit 19 adı verilmiş olan virüs, adeta, güdümlü füze gibi nereleri vurması gerektiğini biliyor ve sırası ve zamanı geldikçe oraları vuruyor. Herhalde bunun ne demek olduğu da gayet açıktır.

Ülkemizde, ilk defa böyle bir dehşetin olduğunun ilanı 11 Mart’ta olmuştur. O günden beri her iş allak bullak olmuş, hayatlarımız, tereddüt, belirsizlik, imkânsızlık ve hatta korku ile sürmektedir.

Salgın  öncesinde zaten çok ağır şartlar içerisine düşmüş olan ülke ekonomisi, bugün çok daha ağır şartlar içerisine yuvarlanmış bulunmaktadır.

Uydurma işsizlik rakamları, uydurma enflasyon rakamları ile insanımızın gerçeklerini gizlemek mümkün değildir. Toplumumuz, çok ciddi oranda açlığa, yoksuluğa ve sıkıntıya maruz kalmıştır.

Ülkeyi yönettiğini söyleyenler, bütün bu şartlar içerisinde, değişmeyen olumsuz anlayışlarına devam ederek zorlukları aşmak BİRLİKTELİKLİĞİNİ göstermekten ziyade, kutuplaşmayı artırmaya devam etmektedirler.

Bu olumsuz, sıkıntılı, zorluklara ve yaşananlara karşılık içimizi açan, ümit veren, güven veren bir gerçeği anlatmak için bu zor şartları dile getirdim.

İŞTE VATANSEVERLİK BUDUR DEDİRTEN GERÇEK, SAĞLIKÇILARIMIZIN VERDİĞİ OLAĞANÜSTÜ ÖZVERİLİ GAYRETLERİDİR.

Gerçekten, yukarıda verdiğim tarihten itibaren, sağlıkçılarımız, inanılmaz gayretler ve mücadele ile gururumuz ve ümidimiz oldular.

Mevcut yönetimin baştan beri maalesef şaşı baktığı bu görevlilerimiz, bütün kadrolarıya,         “BEN BU ÜLKENİN İNSANIYIM VE İNSANIMIN MUTLAKA YANINDA OLMALIYIM, HİÇ BİR DÜŞÜNCE FARKLILIĞINA BAKMADAN…” anlayışı ile hareket ederek, umudumuz oldular, güvencemiz oldular.

Ey! Doktorlar! ne kadar maaş alıyorsunuz biliyor musunuz diyerek Türk Milletine şikâyet edilenler, bu sözleri unuttular, bravo!

Yakın zamanlarda bölünmeye çalışılan Cerrahpaşa Hastanesi yetkilileri ve çalışanları, bunu hemen unutarak, dünya çapında başarılar elde ettiler, Bravo!

Son derece ekonomik zorluklara itilen, adeta iflas noktasına getirilen bir çok Üniversite Hastanesi, bu durumu derhal unuttu ve bütün kadrolarıyla, tereddüt etmeden derdimize derman oldular, bravo!

Sağlıkçılar, tıpkı, cephede tüm kadrolarıyla dış güvenliğimizi sağlayan Mehmetçiğimiz gibi, Türk insanına güven vermekte son derece başarılı oldular.

Şu sorulabilir belki; onların yönetilmesi yanlış mı oldu?

Batının gelişmiş ülkelerinde yönetim zaafı mı vardı ki?

Hayır! Oralarda, Sağlıkçılar, bizimkiler kadar VATANSEVER değilleri de onun için.

Yani, fark, yönetimden ve yönetmekten çok, görev yapanların anlayışından kaynaklanmaktadır.

Bu yazıyı yazma nedenim, yeni bir dalga ihtimalinin çok yüksek olduğu söylenen bu ortamda, sağlıkçılarımıza sahip çıkmak gerektiğini vurgulamak içindir, çok geç olmadan. Hiç olmazsa böylece, daha önce yapılan hatalar da telafi edilmiş olabilir.

Bir konu daha görüldü ki; öyle, virüsle konuşup gönderme, onu ülkemizden savuşturma gibi tuhaflıklarla BİLİM olmuyormuş.

 

   

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

126 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi