RAHİM CAVADBEYLİ

Rahim CAVADBEYLİ, İran’ın Tebriz Vilayetinden bir Türk çocuğudur. Bu özelliğini en önde tutarak gereğini yapmakta olan bir Fikir İnsanıdır.

Rahim CAVADBEYLİ, önce Hukuk Eğitimin tamamlayarak, Uluslararası ilşikiler ve sonunda da Siyasî Tarih konusunda hem eğitim, hem de araştırma ve çalışmalar yapmaktadır. 

CAVADBEYLİ’nin çalışmaları, İran’da ve Türkiye’de stratejik olarak değerlendirilip yakından takip edilmektedir. 

Türk Dünyası’nın parlak Mücadele İnsanı olan CAVADBEYLİ, çalışmalarını, araştırmalarını kamuoyuna çeşitli vesileler ile sunmaktadır. 

Yoğun ve yenilikçi çalışmaları ile ünlenmiş olan CAVADBEYLİ, çalışmalarında bazı ilklere de yer vermiştir. 

CAVADBEYLİ, 2018 Ağustos başında Van Göç İdaresi tarafından gözlem altına alınmış, 4 ay 10 gün orada kaldıktan sonra da Adana Göç İdaresi Gözlemevine getirilmiştir. 

CAVADBEYLİ’nin bu durumu şaşkınlık yaratmış ve Tebriz’de toplu yürüyüşler yapılmasına yol açmıştır. 

CAVADBEYLİ’nin Adana’da olduğu haberi, ANKARA’dan bize Sadi SOMUNCUOĞLU ve Oğuz ÖZKAYA vasıtası ile ulaşmıştır.Haber ulaşır ulaşmaz iki Avukat olarak harekete geçip hukukî bütün girişimlerde buşlunulmuştur. 

Adana’da yapılan hukukî girişimlerde, Avukat Adnan KİPRİ’nin gayretleri oldukça fazla olmuştur. Bunu söylemeden elbette geçemem. 

Sonuç itibariyle, 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, yapılan itiraz kabul edilmiş ve 6 aylık kanunî sürenin son günü CAVADBEYLİ serbest bırakılmıştır. 

CAVADBEYLİ’nin serbest bırakılması, ülkemizde, İran Türkleri arasında sevinçle karşılanmıştır. Bu nedenle, emeği geçen herkese teşekkür etmek boyun borcudur. 

CAVADBEYLİ’yi Gözlemevinden almak görevi bana düşmüştür. O an, hayatım boyunca unutmayacağım anlardan birisi olacaktır. Çıkışta, Adana Türkocağı ziyaret edilmiş ve kalabalık bir grup tarafından uzun sohbet yapılmıştır. 

Türk Milleti’nin CAVADBEYLİ gibi şahsiyetler yetiştirmiş olması büyük mutluluktur, güvencedir ve ümittir. 

Selam olsun Tebriz’e! Selam olsun, Türk Dünyası’nın yiğit evlatlarına! 

Gerek 15 gün içerisinde yaşananlar ve gerekse CAVADBEYLİ ile yaptığımız görüşmeler hakkında daha sonra uzun bir yazı yazma hakkımı saklı tuıtarak, bugünlük bu kadar yamayı uygun görmekteyim. 

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

218 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi