NİYE YAPIYORSUNUZ KARDEŞİM

NİYE YAPIYORSUNUZ KARDEŞİM

Av.Halil ALTIPARMAK

Şaşırıyorum.

Gerçekten şaşırıyorum.

Üzülüyorum.

Gerçekten çok üzülüyorum.

Niye yapıyorsunuz kardeşim? Niye? Niye? Niye?

İnanın, beni takip edenler biliyordur. Mümkün olduğu kadar günlük işlerden, özellikle, bir yerleri hedef gösterme işlerinden uzak durmaya gayret ederim. 27 seneden beri Köşe Yazarlığı yaparım, 20 sene Televizyon Programcılığı yaptım. 

Bu arada hemen söylemeliyim; bu işleri FAHRÎ olarak yaptım, yapıyorum. Hiçbir zaman günlük  işlerden, bir yerleri hedef alarak bahsetmedim.

Ama, bugün gelinen noktada, insan dayanamıyor.

Niye yapıyorsunuz kardeşim? Niye? Niye? Niye?

Bugün ülkenin geldiği noktada, kendisini bakan  diye niteleyen bir kişi, bir zat, ÜLKEDE YOKSULLUĞU YENDİK, REFAHI  PAYLAŞACAĞIZ diyebilir mi ya? Buna inanılabilir mi? Bu sözleri söylemek hayal edilebilir mi? Gerçekten anlamıyorum, niye yapıyorlar?

Aşı alımında dünyada 53. Ülke olmuşsun, yoksulluğu yendik diyorsun.

Asgari ücret açlık sınırının altında ve ülkede çalışan kesimin yaklaşık yüzde ellisi asgari ücretle çalışıyor, yoksulluğu yendik diyorsun.

On üç buçuk milyon emeklinin çok büyük bir kısmı Asgari Ücretin altında aylık alıyor, yoksulluğu yendik diyorsun.

Ülke, adeta, Osmanlı’nın 1881’de II. Abdülhamit döneminde Muharrem Kararnamesi ile Düyun-u Umumiyeye teslim olup Yarı Sömürge haline geldiği dönemki gibi bir Borç Batağına batmış, sen yoksulluğu yenmekten bahsediyorsun.

Neden yapıyorsun kardeşim? Neden? Neden? Neden?

Bugün ülkede, İşsizlik Oranı düştü, ama, aynı zamanda İstihdam da düştü diye ilân edilebilir mi kardeşim? Bu nasıl olabilir? Bunu ilân ederken, ar duygusu diye bir gerçeğin olduğunu nasıl unutabilirsiniz?

Ülke kırılıyor, sürekli çevremizden ölüm haberleri geliyor, toplum adeta bir depresyon geçiriyor, ülkeyi eve kapatmak şart iken, sıkıyı gevşetebiliriz diye nasıl söylenebiliyor, gerçekten bilmiyorum, anlamıyorum.

Enflasyon rakamlarının gerçek hayatta neler olduğunu herkes görürken, bunun çok altında rakamlar açıklamak ne için? Neye yarıyor? Neden yapıyorsunuz kardeşim? Neden? Neden? Neden?

Hele, şu corona virüs ile ilgili rakamlar, dünyada herhalde, muz cumhuriyetlerinde bile bu hale getirilmedi. Sürekli bir değişim, gizleme, açıklamama, ne ararsanız var. Bir de, doğruları söylemeye çalışanlara hakaret, ama, sonunda, o açıklayanları doğrulama. Neden yapıyorsunuz kardeşim? Neden? Neden? Neden?

Bakın, bu yapılan acayip işlere inanan olabilir. Hatta destekleyenler de olabilir. Ancak, toplumun çok büyük bir kısmı,artık, inanmıyor. Bu ne demektir biliyor musunuz?

TOPLUM, GÜVEN BUNALIMINA DÜŞMÜŞ DURUMDAdemektir. Saydığım ve saymadığım her konu, toplumda güven bunalımı yaratmakta, ümitsizlik oluşturmaktadır. 

Bu ülkenin insanı, DEVLET’in verdiği rakamlara güvenmeyecek, inanmayacak da neye inanacak, güvenecek? Devlet, topluma karşı sorumlu değil mi? Sorumlu olduğu toplumdan gerçekleri nasıl saklar, neden saklar? Bunun tek nedeni, koltukta kalmak olabilir mi? İnanan insan için yaşadığımız dünya geçici değil mi? Bu anlayışa ne oldu?

Bakın, inanmayan o kadar büyük bir kesim var ki demiştim, buna şimdi bir örnek vereyim: Uğur Işılak diye, Milletvekili yapılmış olan bir şarkıcı var. Maalesef, Dombıra gibi bir parçayı istismar etmiş bir kişidir kendisi. Ama, bu yıl başında piyasaya sürdüğü bir parçası var: Özeleştiri adında. Dinleyin bakalım sözlerini, ne kadar ağır, ne kadar önemli. Göreceksiniz, insanlar ne duruma gelmişler, geliyorlarmış, gelebiliyorlarmış.

Azerbaycan, Kıbrıs, Pkk konularında gördüklerimiz son derece olumlu diye değerlendirirken, yukarıda anlattıklarımdan dolayı, acaba başka birileri mi bu olumlu işleri yapıyor diye sorguluyorumİSTER İSTEMEZ……

 

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

93 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi