Mart 2017

OKUMAK VE DÜŞÜNMEK
Dr. Mahmut RİŞVANOĞLU
Ama unutulan şudur; öğrenmeyi ve düşünmeyi bilmeyenlerin şuur ve sorumluluk noksanı sermaye edinenler, eninde sonunda, kendi bindikleri dalı kesmek şaşkınlığına düştüklerini anlama noktasına gelirler. Hiçbir kolaycılık tercihi, sonunda en zorun hatta imkansızın sert kayasına başını çarpmak akıbetinden kurtulamaz.

 

 KİTABINI AL MAVİ BULVARA GEL!

 

Doyulmaz sevgi - buram buram aşk:                YUNUS EMRE

Ali Alper ÇETİN

Onun doyumsuz sevgisinde, insanlığın sesini duyarsınız. Bu seste gerçek inanç, Tanrı sevgisi, insan değeri, var olmanın sevinci var. Tüm kötülüklerden arınmış, duru bir gönülle seslenir insanlığa:

Adımız miskindir bizim,
Düşmanımız kindir bizim
Biz kimseye kin tutmayız.
Kamu âlem birdir bize…
 

derken, insanları anlayış ve dayanışmaya, birliğe ve dirliğe davet eder. Onun bu çağrısı “sevgi” ocağınadır. 

 

EVET Mİ, HAYIR MI?

Sadi SOMUNCUOGLU

Sormak bizden, cevaplamak sizden. Devlet büyükleri (!), siyaset ve toplum önderleri tartışıyor; acaba söylenenlerden ve yaşananlardan hangisi ahlaka, hukuka, gelenek ve göreneklerimize uygun… bunu anlamak için mini bir anket yapalım.

Soru 1) 16 Nisan’da vatandaşların EVET demesi için: iktidar sahipleri ile AKP ve destekçisi parti ve çevrelerin devletin bütün organlarına, hukukuna, siyasi ve mali gücüne dayanarak; 

 

"Alt Akıl"
İskender Öksüz
Panama Yayıncılık
Fiyatı: 19 TL
ARAŞTIRMA

IQ KADER DEĞİL

 

Taha Akyol

Prof. Dr. İskender Öksüz "Alt Akıl" kitabında güven-ahlâk ve demokrasi arasındaki bağı kaleme alıyor.

Bugünlerde İskender Öksüz’ün “Alt Akıl” kitabını muhakkak okumak lazım. Önce şu çarpıcı bulgulara bakalım: “IQ Ortalaması” Batı Avrupa ülkelerinde 100, Çin’de 105 iken, Türkiye’de 90’dır! Biz geri zekalı mıyız?! Öksüz kitabında zeka araştırmalarından örnekler veriyor. Toplumlar arasında gerçekten 

 

NEDEN TEK ADAM?

Sadi SOMUNCUOĞLU 

Referanduma sunulan anayasa paketini tartışıyoruz. Getirilmek istenen yönetimin adı bile belli değil; ihtilaflı. Kimine göre "Başkanlık Sistemi" veya "Türk Tipi Başkanlık Sistemi" kimine göre de "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi." Tarihimizde "Başkanlık sistemi" diye bir modelimiz olmamıştır. Ama biliyoruz ki, bazı ülkeler böyle bir sistemle yönetiliyor. Eyalet devletlerine dayanan federal yapıdaki başkanlık sistemleri dışında kalanlar ki çoğunluktadır; daha 

 

EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN?

Necdet  ÖZKAYA

2008 ağustos ayında Hürriyet gazetesinde şöyle bir haber vardı. Zamanın başbakanı “Ben çevrecinin daniskasıyım. Esas çevreci benim.” Diyordu. Haberin detayına girmiyorum. O haberi okuduğumda gayri ihtiyari  “Evet sen dindar ve kindar bir çevrecisin” demiştim.

Ben o günlerden bu günlere bakarken ibretlik bir manzara görüyorum. 

AKP’nin iktidara gelmesine destek veren Doğan 

 

UYUTMA VE ALDATMA SİYASETİ

Sadi SOMUNCUOGLU

Bu siyaset Özallı yıllarda başlamıştı. Esası, gerçekleri Türk Milletinden ve devletinden gizlemeye dayanıyordu. Bunun için yapacaklarınızın tam tersini güçlü bir şekilde söylemeniz gerekiyordu. Bilinen iki örneği hatırlatalım. Özal’ın yakınlarından Ekrem Pakdemirli şöyle diyor; IMF heyeti ile görüşüyorduk. Verecekleri kredinin şartlarını saydılar. Özal sonuna kadar dinledi ve “Bunları siz bize değil, biz size söylemiş, siz de kabul etmiş olacaksınız” dedi. Anlaşma sağlandı, açıklama böyle yapıldı. Halk da, IMF bizim şartlarımızı kabul etti sandı. Meşhur, “Çekiç güç” meselesi de aynen böyleydi. 

 

 

P.K. 546

Yücel BAYAR
 

Bu eseri biyografi, otobiyografi, anı veya roman türüne dahil edebilirsiniz. Hangi türde olursa olsun eserin en önemli özelliği ülkemizin yakın tarihine bir belgesel niteliğiyle ışık tutmuş olmasıdır. Eserde "Özkaya" ailesi üzerinden bir devrin milliyetçi gençlerinin ülke menfaati için canları pahasına çabaları, yayınları, birbirlerine bağlılıkları; pusu kurulup öldürülen kardeşleri, idam edilen dava arkadaşları 

 

KIZIL ELMA’NIN ÖRTÜSÜ

“Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: 
Buğra GÜLDEREN

Yeryüzünde yer beğen!
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim!”           
Arif Nihat ASYA

Bu kutlu yola ilk önce bozkırlarda başladım. Ergenekon’dan çıktım Demir dağı erittim. Közlerini arkamda şahit bıraktım. Siganfu yakınlarında  40 yiğidin naralarıyla Çin’in içlerine daldım. Vey Irmağının kenarında Kür Şad’ı ve 40 çerisini şehit bıraktım. 

 

 

An itibariyle ziyaretci sayısı:

110 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi