TÜRK OCAĞI'NIN FARKI

TÜRK OCAĞI'NIN FARKI

Ömer Volkan ÇİÇEK

Ülkemizde, demokrasinin gereği olarak binlerce dernek faaliyet göstermekte ve her gün onlarcası yeni kurulmak veya canlandırılmak suretiyle bunlara eklenmektedir.

Her bir dernek, kuruluş amacı ve gayesi farklı olmakla bereber, demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olarak karşımızda durmaktadırlar.

Bakıldığı zaman diğer derneklerle aynı katagoride yer alsa da, bazı derneklerin diğerlerinden daha farklı oldukları çok rahat görülebilmektedir.

Hedefleri, tüzükleri, kamu yararı gütmeleri, milli, manevi değerlere bakış acıları, kâr amaçlarının olma-ması ve toplumu bilinçlendirmede öncü kuvvet olmaları bakımından farklılık göstermektedirler. 

İşte Türk'ün asırlık çınarı kutsal Türk Ocağı da bunlardan birisidir.

Genel olarak Sivil Toplum Kuruluşları dediğimiz yapının içinde Türk Ocakları her anlamda önemli ve etkili bir paya sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu iradesinin doğrudan feyz aldığı Türk Ocakları,
Kutsal kurtuluş mücadelemiz sırasında da çok önemli görevler üstlenmişti
Üstlenmeye de devam etmektedir..

Türk Ocakları, Türk devletinin ve Türk Milletinin birlik beraberliğini her şeyin üzerinde tutmaktadır.

Türk gençliğini milli manevi her manada bilgilendirmenin önemini en iyi bilenlerdendir.

Üyelerinden, Türk tarihine ismini altın harfle yazdıran yazarlar, akademisyenler, düşün insanları ve siyasetçiler yetişmiştir.

107 yıldır ateşi hiç sönmemiş Türk Milliyetçiliği ve Türklük ışığının kaynağı olmuştur..

Bu ışığın, bu davanın, bu hareketin ve bu ateşin hiç bir zaman sönmeyeceğinin garantisi ise 7 den 77 ye Ocağımıza gelen aziz Ocaklılar'dır. 

Bunlar arasında, bu davanın kutsallığını ve Türk Ocakları'nın büyüklüğünü ortaya koyan öyle vefakar öyle fedakar Türk Milliyetçileri vardır ki Ocağımızın kutsallığına inanarak kendilerini bu ulu çınara adeta feda etmektedirler.

Geçmişte bunun örneği Salih Sansar iken günümüzdeki örneği Ziya Gökçen'dir..

Bu isimler hayatlarını Türk Milliyetçiliğine adamışlar, o fikrin temel yapı taşı olan Türk Ocağımıza her zaman karşılıksız hizmet etmişlerdir.

Bu hizmetleri ibadet aşkı ile yapmaları ise gerek bizlere gerekse gelecek nesillere yol göstermekte, örnek teşkil etmektedir..

Ocağımızın ateşini hiç söndürmeyen ve her zaman kutsal Ocağımızın maddi manevi yanında olan tüm aziz Ocaklılar'a da buradan tek tek ayrıca şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

Onlar sayesinde Türk'ün kutsal Ocağı 100 yılı aşkın süredir tütmektedir. 

Var olsunlar..

Bizler görünen yüz, onlar gizli kahramanlardır.

107 yıldır yanan bu büyük ateş, sonsuza kadar yine bu fedakar ve fakat vakur, bilgili, aydın Türk Milliyetçileri sayesinde sürecektir.

Rahmetli Ozan Arif üstadın söylediği o eşsiz cümle, yukarıda bahsettiğim o fedakar Türk Milliyetçisi tüm gönül dostlarıma bakıldığında daha bir anlamlı hale gelmektedir.

Ölmez Bu Hareket, Ölmez Bu Dava... 

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

58 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi