Bugün ağabeyimi kaybettim. Belki de hem yaşından hem de eski Türkçülere saygıdan amcamı demeliyim. Sadece benim de değil, hepimizin kaybı aslında. Hep deriz ya, dünya böylesi adamların sayesinde dönmeye devam ediyor. İşte o güzel insanlardan biri daha baki âleme göçtü. Necdet Özkaya Hoca, hazan mevsimi güzde, artık emsallerinin pek de kalmadığı bu dünyaya elveda dedi.

Onunla hiç bir araya gelmedim aslında. Bir kez bile konuşma fırsatım olmadı. Ama o kadar iyi tanıyorum ki, bütün ömrümü rahle-i tedrisinde geçirmiş gibiyim. Onu tanıyorum zira o etten kemikten bir Necdet Hoca değil. O çile çekerek olgunlaşmış, büyük ülküleri sırtlandığı yetmezmiş gibi omuzunda nice yakın arkadaşlarının, hatta kardeşinin tabutlarını taşımış bir neslin temsilcilerinden. Yaşatmak için yaşayan, dünya namına tek beklentisi mensubu olduğu Türk milletinin yükselmesi olan serdengeçtilerden biri.

Hüseyin Nihal Atsız Bey’i, Galip Erdem Ağabey’i, Türkmen Ağası Dündar Taşer’i, Osman Yüksel Serdengeçti’yi, Başbuğ Alparslan Türkeş’i, Nevzat Kösoğlu Ağabey’i, Önkuzu’yu, Özmen’i, İmamoğlu’nu, Duracık’ı, Esendağ’ı, Mağat’ı… nasıl hane halkından bir büyüğümmüşçesine sevgi ve saygı ile hatırlıyorsam Necdet Amca’yı öyle hatırlayacağım.

Adana’da harcını kardığı Türkçüler Derneği’ni, Milliyetçiler Derneği’ni, Kültür Derneği’ni, Türk Ocaklarını ve binlerce öğrencisini bırakıp gidiyor Necdet Ağabey… Asri mezarlığında, yine o şiire nazireyle uğurlanacak...

Burada baş sağlığı, orada gözler aydın,
İki ayrı dünyada iki ayrı tören var.
Tanrı katından gelen bir yüce buyruk üzre,
Aramızdan ansızın çadırını deren var.
Eksilmiş bir yanımız; çarpılmış gibiyiz hep,
Tanrı korusun sanki bozkurtluğa kıran var.
Yukardan gök mü bastı; altta yer mi çöktü ne?
Kimsede ağız dil yok; gözleriyle soran var.
Buradan uğurlarken onu binlerce bozkurt,
Orada karşılayan binlerce alp-eren var.
O gün Tanrıdağı’nda tan ağardığı çağda,
Dediler Oğuz Han'ın otağına giren var.
Töredir; konan göçer, doğan gün batar elbet
Tanrı zeval vermesin; devlet, din ve Kur’an var.
 

You have no rights to post comments

Köşe Yazarları


Annemin Ardından...
Cuma, 25 Ağustos 2023
...
TÜRK BAYRAMI: NEVRUZ
Salı, 29 Mart 2022
...

An itibariyle ziyaretci sayısı:

97 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi