“Kadir kıymet bilmez olmuş her kişi

Kadir kıymet bilen yere gidelim“

Karacaoğlan

Mehmet ÖZCAN

Sevgili Hasan Akalın ağabeyim,

MHP den kopuşla ilgili hüzün dolu yazını okudum. Her kelimesini benim de gönül pınarımdan akmış gibi hissettim.

MHP üst yönetimi tarafından sadece partisi değil, 49 yıllık emeği, hatırası, itibarı ve onuru

HASAN YENER AKALIN

hırsızlama çalınarak siyaset pazarında sudan ucuza satılan yüz binlerce ülkücüye tercüman olmuşsun. Senin 49 yıl öncesinin karanlık ve ıstıraplı günlerinde, parti kurulurken ne kadar çok roller ve zahmetler üstlendiğini dost düşman herkes bilir. Parti ve dernek binalarının kirasını ödemek için fitre, zekât ve Kurban derisi toplayışını, Elinde makbuzla esnafları, kapı kapı dolaşmanı, Kâh elinde boya fırçasıyla duvarlara slogan yazışın, kâh fırçayı bırakıp, mehter takımında nakkare çalışın unutulamaz, inkâr edilemez. Kâh elinde mikrofonla nutuk çekişin, kâh elinde bir demet çiçekle Adana’ya yeni atanan herhangi bir bürokrata ilk hoş geldin deyişin. Sadece partini ve derneklerin sorunları değil, ben gibi davaya yeni kazandırdığın tembel ülkücülerin sınıf geçmesi için hocalara dil döküp nefes tüketmek de senin görevlerindi. Hangi dersimize hangi hocanın girdiğini de bilirdin, okuldaki öğrenci numaralarımızı da ezbere bilirdin.

Biz tembel ve yoksul ülkücülerin de yükü omuzlarındaydı senin. Okuldaki öğrenci velilerimiz de babalarımız değildi, sendin! Ne bükülmez belin, ne tükenmez sabrın varmış Hasan ağbi?

Böylesine bir gayret, harcanan efor, çekilen kahır ve ıhh demeden sırtlanıp taşınan yük; Ancak ihlâslı bir ülkücünün, bir ibadet vecdi içinde davasına olan inanç ve sadakati ile mümkündür!

Senin inancını ve umudunu söndürenleri Allah kahretsin Hasan ağbi! Senin, MHP nin milli çizgi dışındaki anlaşılmaz politikasından çoktandır muzdarip olduğunu bilenlerdenim."Anakaradaki evin her odasından partinin ruhsuz binasını görüyor üzülüyorum, bu gidişle herhalde evi değiştireceğim"derken ruhen partiden koptuğunu, reddi miras yaptığını, söylerken hüzünlenip ağladığına şahidim.

Senin haklı bir sitemle yaptığın vedaya, bende MHP yle birlikte tüm ülkücüleri dünyaya rezil ve malamat eden yönetici kadrosuna beddualarımla katkı sunuyorum, bana hakkını helal et çilekeş ağbim.

Ne idiğü belirsiz adamlara kucak açarken, Ülkücü hareketin en değerli insanlarını olur olmaz bahanelerle partiden kovan yönetime lanet olsun!

"Ülkücüleri sokaktan çekiyorum”diye, kutsal Ülkü Ocağımızı, Yaşantısı fikri ideali ile mütenasip ve ülke meselelerine duyarlı gerçek ülkücü gençlerden alıp, kimliksiz, mesleksiz, itibarsız, kafası ve gönlü boş, ülke meselelerine duyarsız, Polat Alemdar özentili, magandalara teslim edenlere lanet olsun!

Ülkücülerin birliğini bozup, birbirlerine hasım yapan, mahpuslarla, kurşunlarla eğilip bükülmeyen bir devrin ülkü devlerini; bugün birbirlerini yeniden tasnifleyip kalibre etme mecburiyetinde bırakanlara lanet olsun.

Binbir emekle yoktan var ettiğimiz, azken çok ettiğimiz,49 yıllık partimizi iktidar rotasından çıkarıp tali yollarda un ufak edenlere lanet olsun! Uyduruk beka, meka kandırmacasıyla ülkücüleri aptal yerine koyarak, şanlı MHP mizi siyaset pazarında sudan ucuz pazarlayanlara lanet olsun!

Gereksiz refarandumlarla ahiret suali sorar gibi ülkücüleri evet mi hayır mı ikilemine sokarak ayrıştıranlara lanet olsun! Türklüğü ihya etmek amacıyla yola çıkanların biricik partisi olan MHP yi, Türklüğü inkâr edenlerin hizmetine vererek, mazlum dünya Türklüğünün son umudunu da söndürenleri Allah ve Türk tarihi af etmeyecektir.

Saygılarımla.

Hasan Yener Akalın'nın Fecebook'ta yayınladığı Mehmet ÖZCAN'ın etkilendiği yazıyı noktasına dokunmadan aşağıya aldım.

Editör

1 Mart, 08:05 ·

GİTMEK Mİ ZOR
KALMAK Mİ ZOR