Dr.Mustafa DOĞAN, 1948 yılında Adana’nın Karaisalı İlçesine bağlı(şimdi Çukurova İlçesi’ne bağlı) Kaşoba Köyü’nde doğdu. İlkokulu Kaşoba Köyüİlkokulunda, ortaokulu Adana’da, Milli Mensucat Ortaokulunda ve liseyi Adana Erkek Lisesinde tamamlayan Dr. Mustafa DOĞAN, Karadeniz Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi, Matematik Lisans ve Matematik Mühendisliği Bölümlerini bitirdi.

1962 yılında, Milli Mensucat Ortaokulu 2. sınıftan itibaren Büyük Türk Ülküsü Davaları içerisinde yer aldı. 1967-1968 yıllarında Adana’da Milliyetçiler Birliği Derneği Adana Şubesinde Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yaptı.

Dr.Mustafa DOĞAN, KTÜ’de öğrenciyken de 1971-1972 yıllarında Ülkü Ocağı Yöneticisi olarak görev yaptı ve 1973 yılında Türk Ülkücüleri Teşkilatı Trabzon Şubesi Kurucu Başkan  ve Yöneticisi olarak çalışmalarda bulundu.

01/1976-04/1978 yıllarında Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde matematikçi ve programcı olarak çalıştı.

Ankara’da açılan ve daha sonra İzmir’e taşınan, İzmir Bornova Eğitim Enstitüsünde cebir ve geometri dersleri verdi.

05/1978-09/1979 tarihlerinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığında yedek subay olarak askerliğini tamamladı.

02/1980-04/1984 yıllarında Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesinde asistan olarak çalıştı. Yüksek Lisans ve doktorasını Ankara Üniversitesinde tamamladı.

05/1984-05/1987 yıllarında Mersin’de Yerfiskobirlik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında yozlaşmış olan Yerfıstığı tohumunun yerine daha verimli olan yer fıstığı tohumlarını ürettirerek tüm çiftçilerimizin hizmetine sundu.

04/1991-11/1992 yıllarında Elazığ Gübre Sanayii A.Ş’de, Genel Müdür Yardımcısıolarak görev yaptı.

12/1992-07/1997 yıllarında Türkiye Gübre Sanayii A.Ş’de müşavir olarak çalıştı.

08/1997-08/2002 yıllarında Türkiye Zirai Donatım Kurumu’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Bu görevindeyken de, Türk Çiftçisine önemli hizmetlerde bulundu: Adapazarı Traktör Fabrikası’nda Türk İşçisi ve Türk Mühendisi ve tüm çalışanların emeği ile 10 bin adet Başak traktörünün üretimlerini yaparak, Türk Çiftçisinin hizmetine sundu. Söz konusu Traktör Fabrikasının ÖYK tarafından kapatılma kararından sonra 08/2002 tarihinde emekliliğini isteyerek, emekliye ayrıldı.

08/2002 tarihinden beri Adana’da çiftçilik yapmaktadır. İngilizce bilir, evli ve iki çocuk babasıdır.

You have no rights to post comments

A-Z Üyelerimiz