Bize gelen dergiler

     
       
       

ÇELEBİ DERGİSİ

Bir dergi geldi Gaziantep’ten.  Adı Çelebi..,  Çelebi ki okumuş yazmış, ilmi ve irfanıyla tanınmış kimselere verilen unvan: Çelebilik ise efendilik, incelik, kibarlık, zarafet. Derginin kapağında ise yaşadığı dönemde bu sıfatların tümünü üzerinde  taşıyan ve ömrünü büyük bir ülkünün gerçekleşmesi için Remzi Oğuz Arık ’ın ifadesi ile “bir cephedeymiş gibi” sürdüren Büyük Türk Milliyetçisi Dündar Taşer’in resmi ve içerisinde okuyucuya hediye olarak verilen bir portesi var.. 

 

BİR TARTIŞMA : “DERGAH DERGİSİ OTUZ YAŞINDA”

BİR TARTIŞMA : “DERGAH DERGİSİ OTUZ YAŞINDA”

AKP Zeytinburnu Belediyesi 2020 kültür sanat yıllığı hazırladı. Burada şair Ali Ayçil, “Dergah Dergisi Otuz Yaşında” başlıklı yazdı.

Aynı çevreden yazar Ercan Yıldırım, bu yazıya sosyal medyadan kinayeli dokundurma yaptı:

-“Ali Ayçil'in Dergah ile ilgili yazısı enteresan… 

Edebice Dergisi

Onlarca yıldır hazırdan yiyoruz. Tükenmeye yüz tuttu söz heybesinin varı. Pörsüttük, posasını çıkardık insanlığın var olduğu günden, günümüze dek söylenenlerin. Artık yeni şeyler söylemek lazım!.. Yinelenmeyen bir “yeni”nin peşinde, edebice duyuş ve edebice söyleyiş için ilk sayısı Mayıs 2016’da yayımlanan kültür, sanat, fikir ve edebiyat dergisi.

Turan Dergisi 36.Sayı

 

 

TURAN DERGİSİ

SAYI : 36

YIL   : 2018

 İletişim:

Cep:  0532 494 1460

e-posta:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Erol Cihangir .....................               editör'den

 

Saygıdeğer okurlarımız, 

Liberal kapitalizmin, neredeyse bir yüzyılı boyunca demokrasi söylemi üzerinden, dikte ettirdiği hürriyet, bağımsızlık ve serbest piyasa ekonomisinin muhatabı bir yüzyıl boyunca Sovyet sosyalizmi ile milli bağımsızlıkçı kapalı ekonomilerle, Rusya olmuş, buna daha sonra farklı bir tavır geliştirme iddiasıyla  İslamizm eklenmiştir. Zoraki çalışma kampları, milletler hapishanesi, basın hakları üzerinde tahakküm, sansür ve kızıl zindan hikayeleriyle yaratılan komünizm imajına, sosyalizmin ilk uygulama alanı olan Sovyet yönetiminin kişi hak ve hürriyetlerine getirdiği kısıtlamaların da eklenmesi, Batılı demokrasilerin propanda kampanyalarının ana malzemesi olmuştur. 

Ayarsız Dergi'sinin Eylül 2018 Sayısı yayında

Eylül 2018  sayısında  yazarımız Mehmet Hayati Özkaya’nın “Bak Postacı Geliyor“ başlığı adı altında kültür değerlerimizin farklı bir tanıtımı ile dizi yazısı devem etmektedir...

Ayarsız Dergisi’nin yazar kadrosunda Kubilay Kavak, Ahmet Turan Tiryaki, Göktürk Ömer Çakır, Fırat Kargıoğlu, Bleda Yaman, Dr. Ö. Barbaros Çobanoğlu, Şenol Doğanay, Sidre Mete, Mehmet Parlar, İrem Kargıoğlu, Mete Aksoy, Afşin Hatipoğlu, Metin Turhan, Kerem Murat Yılmaz,Muhammed Büyükköroğlu, Savaşkan İlmak, Hakan Kavak, M. Bahadırhan Dinçaslan, A. Serkan Selay, Mustafa Burak Doğu, Gökçe Nur Şafak, Ali Yıldız, Levent Albayrak, Harun Tolga Peker, İsa Dadallı, Feyzullah G. Hilâl, Mehmet Sürübaşı,  Ahmet Sarıkoç, Fevzi Fırat Gözüyeşil,  Ozan Bodur, Mustafa Yiğit, Mustafa Kelleroğlu, Rahmi Şeyhoğlu, Hakan Boz, Metin Savaş, İkbâl Vurucu, Ayşegül Büşra Çalık, Hüzeyme Yeşim Koçak, Cumhur Bulut, Afşin Selim, Erkan Çakıcı, Bekir S. Hastürk, F. Kürşad Dündar, Güntekin Güntay ve Aykut İnce  bulunmakta ve bu sayı her geçen gün artarak devam etmektedir.

 

 
 

An itibariyle ziyaretci sayısı:

28 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi