ATEŞİ YENİDEN YAKMAK M. Hayati Özkaya

 

ATEŞİ YENİDEN YAKMAK    M. Hayati Özkaya 
 
Batuhan ERGEC
 
Adından da anlaşılacağı üzere, kaybolmamış ve sonsuza dek kaybolmayacak Türklüğün ülküsünü bir nefeste okunup bitirilecek derece de güzel ve sade bir dille anlatan yazar, bizlere ders çıkarmamız gereken bir eser hazırlamış. Ömer Seyfettin gibi yakın tarihimize, benim düşüncemle adını altın harflerle yazdıran bu eşsiz yazarın, eserlerinin olması gerektiği gibi anlaşılamaması bizler için büyük bir üzüntü ve utançtır. 
 
Bu eserde Ömer Seyfetti'nin hikayelerinin genç bir tiyatrocu ve etrafında ona desteklerini esirgemeden sunan bir avuç Türk milliyetçisinin istedikleri, araştırdıkları, okudukları ve çalıştıkları zaman nasıl da büyük eserlere ve tiyatro oyunlarına imza atabileceklerini anlatıyor. Aynı zaman da unutmamamız gereken tarihimizi gerçek kişiliğimizi ve benliğimizi bizlere en güzel şekliyle hatırlatıyor. Daha çok okuyup daha çok çalışıp unutturmaya çalıştıkları değerlerimizi unutmamak için bizlere yollar gösteriyor. 
Toplumumuzun, biz gençlerin ve bizden sonra gelen ve gelecek olan kuşakların böyle eserlere ihtiyacı var.

You have no rights to post comments

Yazarın Biyografisi

Mehmet Hayati ÖZKAYA

Mehmet Hayati ÖZKAYA, 1959’da Van’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Adana’da, yükseköğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1982 yılından itibaren çeşitli liselerde edebiyat öğretmeni ve idareci olarak çalıştı. 1993-1995 yıllarında İtalya’nın Trieste şehrinde Yabancı Diller Enstitüsü’nde Türkçe okutmanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkaya’nın Kıssa-i Aşk, P.K 546- İdealist Bir Neslin Hikâyesi- ve Ateşi Yeniden Yakmak adlı kitapları vardır.

An itibariyle ziyaretci sayısı:

120 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi