ATEŞİ YENİDEN YAKMAK - Recep KÜÇÜKİZSİZ

ATEŞİ YENİDEN YAKMAK - M. Hayati Özkaya

Recep KÜÇÜKİZSİZ

Bir zamanlar hep merak ederdim; "O kadar çok öğretmenimiz var da eser veren niye yok" diye... Sonraları, çıkan yayınları dikkatlice inceleyince "Yine ne varsa onlarda varmış" dedim kendi kendime. Çünkü, bu eserlerin çoğu mütevazi şartlarda yaşamaya çalışan o idealist hocalarımızındı. Bilvesile öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. 

Hayati Özkaya Hocamın okuduğum 3. kitabı bu. Öncekiler Kıssa-i Aşk ve PK.546 idi... Güçlü kalemi ve akıcı üslubu, olayları değerlendirmedeki geniş bakış açısıyla birleşince herkesin sıkılmadan okuyabileceği kıvamda, bilhassa gençleri "çoban ateşi"ne yönlendirecek çok güzel bir eser ortaya çıkmış. 

Bir devirde yaşanan acı tatlı olayları, ibret süzgecinden geçirerek yarı belgesel bir roman olarak, şehitlerden, gazilerden, Oğuz Özkaya'dan, Abdi Savaş'tan alıp Ömer Seyfettin'e bağlamak, Atsız'ın Ruh Adamı'ndaki gibi çok farklı sembollerle yarınların değerlendirmesini yapmak... edebi ustalık bu olsa gerek. 

Saygıdeğer Hayati hocamı kutluyor, bütün ülküdaşlarıma bu eseri okumalarını tavsiye ediyorum.

You have no rights to post comments

Yazarın Biyografisi

Mehmet Hayati ÖZKAYA

Mehmet Hayati ÖZKAYA, 1959’da Van’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Adana’da, yükseköğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1982 yılından itibaren çeşitli liselerde edebiyat öğretmeni ve idareci olarak çalıştı. 1993-1995 yıllarında İtalya’nın Trieste şehrinde Yabancı Diller Enstitüsü’nde Türkçe okutmanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkaya’nın Kıssa-i Aşk, P.K 546- İdealist Bir Neslin Hikâyesi- ve Ateşi Yeniden Yakmak adlı kitapları vardır.

An itibariyle ziyaretci sayısı:

36 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi