ATEŞİ YENİDEN YAKMAK Burhan Kâzım Çalık

ATEŞİ YENİDEN YAKMAK 

Burhan Kâzım Çalık

Hayati Hocam mutlu günler. Ateşi Yeniden Yakmak kitabınızı bitirdim.

Yusuf karakterinin adanmışlığı ve inanmışlığı etkileyiciydi.

Dr. İlhan 36 ay çile çekmesinin ardından değerlerini yitirmeye başlamış maddiyata önem veren bir hâle bürünmüştü. Ülkücü olduğu için başlangıçta kendime çok yakın hissetmiştim; lakin kitap ilerlerken Dr. İlhan artık faydacı bir adam olmuştu. Evliliğini kurtarmaya çalışırken de yeteri kadar düzeldiğini düşünmüyorum.

Tiyatro sanatçısı Ayas’ın fedakârlık ve çalışkanlığına şapka çıkarmak gerekir. Yusuf’un verdiği ödevden harika bir iş çıkardı.

Kitap bitince, sanki kitabın devamı gelecekmiş gibi bir intiba bıraktı bende. Bence kitabın en önemli noktası Ömer Seyfettin’in ülkücülüğünü bize son derece etkileyici bir üslupla aktarmış olmasıdır. Ömer Seyfettin’i daha yakından tanımış olmamıza sağladığı katkı yadsınamaz.

Çalışmanızdan ötürü sizi tebrik ederim, başarılarınızın devamını dilerim.

Selam ve hürmetlerimi sunarım.

You have no rights to post comments

Yazarın Biyografisi

Mehmet Hayati ÖZKAYA

Mehmet Hayati ÖZKAYA, 1959’da Van’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Adana’da, yükseköğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1982 yılından itibaren çeşitli liselerde edebiyat öğretmeni ve idareci olarak çalıştı. 1993-1995 yıllarında İtalya’nın Trieste şehrinde Yabancı Diller Enstitüsü’nde Türkçe okutmanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkaya’nın Kıssa-i Aşk, P.K 546- İdealist Bir Neslin Hikâyesi- ve Ateşi Yeniden Yakmak adlı kitapları vardır.

An itibariyle ziyaretci sayısı:

127 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi